PR

Tipy na vianočné darčeky pre mužov

Vyberte si jedného člena rodiny, pre ktorého sa vám najťažšie zháňajú vianočné darčeky. Isteže, u niekoho to bude večne nespokojná svokra alebo snobská sestra z Nemecka. Väčšina z nás sa však potrápi pri výbere darčeka pre mužov.

 

Je jedno, či ide o dedka, otca, manžela alebo syna, muži v našich životoch sa akosi menej tešia z maličkostí, ktoré ženám dokážu vyčariť úsmev. Alebo si viete predstaviť, že by sa ten váš roztápal nad novou vonnou sviečkou alebo súpravou slamených ozdôb na stromček? Ich vysnívané dary sú mnohokrát technologické vychytávky, zbrane na paintball a trvalý pokoj pred telkou, ktorý nebude nikto rušiť (podľa nich) nezmyselnými nápadmi.

 

Práve preto pri výbere darčeka pre muža staviame na dve veci:

  • praktickosť,
  • zmysel pre humor.

Tento recept sa dlhodobo osvedčil a podľa neho sme pre vás namiešali aj nasledujúci zoznam tipov na vianočné darčeky pre mužov.

 

1. Oblečenie na mieru

Nemáme na mysli šité na mieru, prečo by sme im znepríjemňovali čas opakovaným meraním a skúšaním… Máme na mysli šité na ich osobnosť, so špeciálnou potlačou, ktorá vystihuje ich záujmy, zmysel pre humor alebo váš vzájomný vzťah. Vyberte čo najpohodlnejšie kúsky – v posledných dvoch rokoch vedú v módnych rebríčkoch mikiny s vlastnou potlačou. Sú jemné na dotyk, dostatočne teplé a majú veľký potenciál stať obľúbeným kúskom v skrini.

 

2. Kávové špeciality

Každý z nás má vo svojom okolí aspoň jedného kávového snoba. Takýto typ človeka poskytuje desiatky možností výberu darčeka v najrôznejších cenových hladinách. Od zŕn v čokoláde, cez kvalitnú kávu, až po termohrnčeky, ekologické fľaše a termosky na kávu alebo špeciálne kávovary. Nemôžete šliapnuť vedľa…

Kávové darčeky
Kávové darčeky

 

3. Náhradné batérie

Aj ten váš trávi polovicu dňa na notebooku alebo s telefónom v ruke? V tom prípade ocení praktický darček, akým je napríklad náhradná batéria do notebooku. Bude môcť pracovať (alebo hrať sa) aj mimo pracovného stola a využije svoj čas úplne naplno aj na cestách.

 

4. Alkohol pre gentlemana, alebo bláznivá hravosť?

Pokiaľ máte v rodine alebo medzi priateľmi pivára, doprajte mu pivové krígle s vtipnou potlačou. Stanú sa stredobodom spoločných grilovačiek a iných posedení.

 

5. Sada špecializovanej kozmetiky na bradu

Dlhá brada je stále módnym hitom. Niekedy však môže byť príliš pichľavá na dotyk, rastúca do všetkých strán a dokonca spôsobujúca nepríjemné svrbenie. Okrem hrebienka a kondicionéra jej doprajte aj výživné oleje. A pokiaľ muž vo vašom okolí preferuje oholenú pokožku, môžete investovať do oceľového strojčeka a kvalitnej kefky na nanášanie holiacej peny. Prírodné produkty budú príjemné aj pre citlivú pokožku.

Starostlivosť o bradu muža
Mnohí muža maximálne dbajú o svoju bradu

 

6. Kvalitný kuchynský pomocník

Aj váš muž varí iba výnimočne, ale vynikajúco? Potom ho určite poteší kvalitný wok, extra ostrý nôž so širokou čepeľou alebo keramická panvica. Všetky tieto pomôcky môžete do istej miery personalizovať, napríklad vygravírovaním jeho mena.

 

7. Športové pomôcky

Poznáte to, niektorí muži by najradšej neustále športovali, cvičili, zvyšovali svoje výkony a pestovali svaly. Ak máte spoločný účet, vyhľadajte si jeho obľúbený obchod a kúpte mu športové náčinie alebo výživové doplnky, ktoré vám v obchode určite radi odporučia. Určite netrafíte vedľa ak investujete do pomôcok na tímové športy, aj keď by mali byť lacnejšie a založené skôr na zábave ako na serióznom rysovaní svalov.

Športové náčinie pre muža
Športové náčinie pre muža

 

8. Funkčné oblečenie a špecializované topánky

Topánky pre bežcov, funkčné materiály pre plavcov alebo rýchloschnúce uteráky pre mužov, ktorí radi kempujú. To všetko sa odvíja od záľub muža, pre ktorého nakupujete. Väčšinu z nich poteší minimálne to, že nebudú musieť sami tráviť niekoľko hodín v kabínkach v obchode.

 

9. Starostlivosť o technológie

Pre mužov so slabosťou pre technické vychytávky sú skvelým darčekom pomôcky na ich čistenie a udržiavanie v tip-top stave. Aj keď to pred vami iba neradi priznajú, antibakteriálne spreje a jemné handričky na odstraňovanie odtlačkov a prachu budú používať častejšie ako vy.

 

10. Bezdrôtové nabíjačky

Vyberte napríklad takú, ktorá dokáže naraz nabíjať smartfón, bezdrôtové slúchadlá a smart hodinky. Určite nešliapnete vedľa a vybavíte jeho nočný stolík alebo pracovný stôl skvelým pomocníkom. Už nikdy viac sa nebude rozčuľovať nad prelomeným alebo zamotaným káblom.

 

11. Čokoľvek s motívom jeho obľúbeného filmu alebo filmovej postavy

Môže sa tváriť akokoľvek nad vecou, aj v srdci najstaršieho člena rodiny drieme malé dieťa. Pokiaľ od detstva miluje Star Wars a vy mu kúpite hrnček, uterák alebo inú užitočnú maličkosť s motívom obľúbených hrdinov, bude ich s radosťou používať každý deň.

 

12. Spoločenská hra

Keď sme už začali hovoriť o detskej hravosti, môžete ju vyvolať aj pomocou spoločenskej hry. Ak je muž, pre ktorého kupujete, aspoň trochu súťaživý, vyberajte zo širokej ponuky tie, kde môžu proti sebe bojovať tímy viacerých hráčov. Ak má radšej pokojnejšiu zábavu, skúste hlavolamy pre jedného alebo niekoľkotisícové puzzle.

No a ak ide o vášho partnera, môžete si vybrať zo zaujímavých a zároveň trochu šteklivých hier pre dvoch. Nič však nepokazíte ani klasickými hrami ako je a alebo šach v luxusnejšom prevedení.

 

13. Multifunkční pomocníci na opravy v domácnosti i na cestách

Ak sa vám podarí nájsť multifunkčnú kartu na základné opravy bicykla alebo vreckový nožík, ktorý poslúži aj ako skrutkovač alebo nožnice, pokojne do nich investujte. Takéto drobnosti sa zídu každému a zároveň je vysoká pravdepodobnosť, že ak aj niečo také vlastnil, medzičasom to stratil. Preto takýto darček vždy príde vhod.

obrázky: freepik

 

Redakcia

Hlavný redaktor Megazínu. Tvorí články tak, aby vás zaujali a dozvedeli ste sa vždy niečo nové. Obľubuje témy ako bývanie, zdravie cestovanie či príroda.