Ktorý vysávač je najvhodnejší do menšieho bytu? Praktické tipy a rady

Bývate v malom byte? Bojujete s každým milimetrom úložného priestoru? Preto si myslíme, že bude veľkosť vysávača pre Vás veľmi dôležitá.  Veľkosť vysávača ale ovplyvniť nedokážete, takže ako sa dá tento problém vyriešiť?

 

Tyčové vysávače

Vysávače, s ktorými sa najlepšie manipuluje a zároveň sa najlepšie skladujú sú tyčové. Plusom je, že ich nemusíte pripojovať do elektriky, tým sa výrazne zväčší ich pracovný priestor a zmenšujú sa rozmery vysávača, nakoľko nemusia mať v sebe priestor na uloženie káblu.  V týchto vysávačoch ale vrecká nenájdete. Ušetríte tak svoju peňaženku od pravidelného nákupu vreciek.

Približne raz alebo dvakrát do roka bude nutné zakúpiť filter. Musíte ale skontrolovať, či filter vo vysávači je permanentný, alebo prateľný. Pokiaľ áno, ušetríte ešte aj na tejto položke.

Ďalším plusom tyčových vysávačov je možnosť premeny vysávača na menší – ručný. Ten využijete, napríklad pri pohotovom vysávaní omrviniek v kuchyni, vysatí prachu na parapete, či vo vnútri skriniek.

A aby toho nebolo málo, u vysávačov s ručnou jednotkou je možné po nasadení tyče a úzkej hubice vysať pavučiny a prach usadený vysoko pod stropom. Využiteľnosť tyčových vysávačov je skutočne variabilná.

Vysávač môžete skladovať v komore, alebo na chodbe – niektoré typy sú dokonca dizajnovo veľmi zaujímavé, že ich je škoda niekde schovávať. Vo väčšine prípadov majú vysávače vlastnú dokovaciu stanicu, v ktorej necháte vysávač nabiť po skončení každého upratovania.

 

Tyčový batériový bezvreckový vysávač Dyson V8 Absolute

Tento vysávač je overený už rokmi a dokáže, vďaka svojej “absolútnej” výbave, vysať a upratať skutočne každý povrch. V jeho výbave nájdete dve základné hubice:

 

Elektrická rotačná podlahová kefa

Kefa dokáže špičkovo povysávať koberce – pevné kefy sa otáčajú veľkou rýchlosťou a roztvoria tak osnovu koberca, a tým umožnia odstránenie hlboko usadených a zašliapaných nečistôt. Kefu určite ocenia aj majitelia domácich zvierat – dokáže totiž vyčesať a odstrániť zamotané chlpy, vlasy a prichytené nečistoty. Možno budete príjemne prekvapení, až po prvom vysatí zistíte, že farba koberca sa vám zmení na takú, akú ste mali hneď po zakúpení. Takto nebudete mať najmenší dôvod sa vrátiť ku klasickému vysávaču.

 

Elektrická rotačná hubica na tvrdé podlahy

Táto špeciálna hubica vás dokáže zaujať veľkým rotačným valcom vyrobeným z jemnej tkaniny. Takže hubica dokáže nielen perfektne vysať nečistoty, ale aj zotrieť nalepený prach na podlahe a dôkladne ju vyleštiť- to len tak nejaká hubica nedokáže.

 

Malá elektrická kefa na matrace a čalúnenie

Túto malú kefa využijete, napríklad pri prezliekaní posteľnej bielizne, postará sa o to, aby do hĺbky vyčistila matrace a teda, budete sa diviť keď uvidíte, čo všetko z nich tento malý pomocník dostane. Rovnako príjemne budete prekvapený pri upratovaní svojho štvorkolesového tátoša. Dôkladne s ňou vysajete sedačky auta alebo čalúnenie. Poriadok v aute sa tak stane samozrejmosťou.

 

Set mini hubíc

Po zakúpení vysávača nájdete spolu s ním, aj širokú škálu rôznych hubíc – úzku štrbinovú, ktorá si hravo poradí v úzkych priestoroch, malú hubicu s jemnými štetinami na chúlostivé povrchy – zvládne kvetiny aj žalúzie, a nakoniec kombinovanú hubicu 2 v 1 – plochá hubica na čalúnenie s vysúvacou kefou a pevnými štetinami.

Medzi najnovší produkt značky Dyson patrí batériový vysávač.

 

Dyson V11 Absolute Extra

Očarí váš nielen dobou vysávania – na jedno nabitie totiž môžete vysávať až 60 minút, a keď vymeníte batériu, tak môžete pokračovať ďalších 60 minút.  Výbava u tohto vysávača je v rade absolute, tzn. tá najlepšia možná.

Na rozdiel od svojho staršieho a lacnejšieho brata je tento typ práve nabitý elektronikou. Vysávač dokáže vďaka motorizovanej hubici nazývanej high torgue vyhodnotiť až 360 x za sekundu záťaž na vysávaný povrch, a podľa toho upraviť silu satia. Táto hubica sa tak perfektne prispôsobí všetkým práve vysávaným podlahám a presne nastaví otáčky, ktoré daný povrch vyžaduje.

Samotná kefa sa otáča rýchlosťou až 60 otáčok za sekundu – tým dokonale prečeše vlákna koberca a vďaka karbónovým vláknam si skvelo poradí aj s tvrdými podlahami.

Tento chytrý vysávač vám na svojom displeji ukáže nielen zostávajúci čas na vysávanie, ale vie upozorniť na chyby alebo nutnosť vyčistiť filter.  Upratovanie malého bytu s týmto vysávačom je proste hračka. Ak sa budete časom sťahovať do väčšieho bývania, rozhodne vezmite Dyson so sebou. Hravo si poradí aj s viac izbovým bytom.

Ale aby sme Vám neodporúčali len tie špičkové a najdrahšie prístroje – môžete si samozrejme zakúpiť aj podstatne lacnejší a kvalitný model vysávača.

 

Upratovanie domácnosti je s týmito pomocníkmi jedna radosť. Ušetria vám nielen veľa peňazí, ale aj Váš čas, ten je určite cennejší…

zdroj: sponzorovaný článok
obrázky: depositphotos.com