Najluxusnejšie obytné štvrte na Slovensku

Luxus v realitách znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho sú dôležitým ukazovateľom rozľahlé klasické vily, iný zas dáva prednosť nadčasovému dizajnu a jednoduchým líniám, ktoré ho upútajú na prvý pohľad.

 

Krásne výhľady, atraktívni susedia, dobrá dostupnosť do centra, kvalitné konštrukčné materiály, kvalitný anhydritový poter použitý na podlahách, či dobré dispozičné riešenie a luxusné zariadenie. Za nehnuteľnosti v týchto štvrtiach zaplatíte bežne aj viac ako milión eur vrátane kompletného zariadenia, či všetkých realitných a právnych služieb či presťahovania.

Každá oblasť na Slovensku sa vyznačuje existenciou takýchto štvrtí, v ktorej nemôžeme nehnuteľnosti označiť inak ako lukratívne. Ktoré oblasti však získali v rámci Slovenska prívlastok luxusné a kde ich hľadať?

 

Luxusné nehnuteľnosti v Bratislave

Luxusnými obytnými štvrťami sa to v našom hlavnom meste len tak hemží a vybrať si tú najlukratívnejšiu pre vás môže byť rozhodne ťažký oriešok. Medzi staršie oblasti, ktoré sú však známe patrí Slavín, kde nájdete zaujímavý kokteil starých i nových nehnuteľností. Objavíte tu nadčasový dizajn i elegantnú klasiku. 

Luxusná štvrť na Slavíne

 

Ak sa chystáte na sťahovanie v Bratislave do luxusu, Devín je ďalšou vašou možnosťou. Ide nielen o zaujímavú oblasť s viacerými luxusnými domami s krásnym výhľadom, ale v nadchádzajúcich rokoch tu budú postavené ďalšie lukratívne byty a domy, ktoré jeho povesť ešte prehĺbia.

Koliba je zas oblasť známa predovšetkým vďaka filmovým ateliérom, ale vyznačuje sa tiež zvýšeným výskytom zvučných mien slovenských celebrít, čím pripomína slovenské Beverly Hills. Nejedna realitná kancelária má v ponuke zaujímavé nehnuteľnosti, ktoré by iste potešili nejedno náročné oko a tak sa právom môže zaraďovať medzi známe a luxusné lokality.

Pravdou je, že v Bratislave sa vynárajú aj ďalšie oblasti, ktoré sa pomaly začínajú v realitných kruhoch začleňovať medzi luxusné. Jednou z nich je napríklad Vydrica, ktorá sa vďaka novému projektu možno už onedlho začlení na zoznam najlukratívnejších štvrtí.

Luxusná nehnuteľnosť na Kolibe

 

Luxusné nehnuteľnosti v Košiciach

Aby sme neostávali stále len v našom hlavnom meste, Košice neostávajú v lukratívnych štvrtiach pozadu a mnohé reality v Košiciach patria do kategórie luxusné. Medzi jednu z najznámejších oblastí s luxusnými nehnuteľnosťami sa považuje Pereš, ktorá sa v minulosti preslávila prostredníctvom televíznych obrazoviek.

Luxusná nehnuteľnosť, Košice-Pereš

 

Zaujímavou lokalitou pre kúpu nehnuteľnosti v Košiciach sa však stáva i mestská oblasť Poľov.

Luxusná vila v Košiciach

obrázky: freepik.com, cas.sk